Wiejski stół na weselu

03/03/2015 16:22
Publicystyka, Wiejski stół weselu - zdjęcie, fotografia

Ślub jest wielkim wydarzeniem w życiu pary młodej, by wręcz nie powiedzieć, że najważniejszym, ale czym by on był dla gości, gdyby nie wesele?.. To ono sprawia, że wraz z nowożeńcami wielka radość rozprzestrzenia się na wszystkich wokoło - znajomych i rodzinę. Po ceremonii zaślubin trwającej tylko godzinę, gdzie często część gości przysypia, nadchodzi długa noc weselna, a nierzadko i dzień poprawin, gdzie dzieje się dużo, a czas pędzi z prędkością światła.


Właśnie dlatego państwo młodzi taką dużą wagę przywiązują do organizacji wesela - doboru sali, zespołu, fotografa, a często i kamerzysty oraz menu. To ostatnie wydaje się być tu kluczowe, ponieważ ewentualne wady związane z lokum czy oprawą szybko gościom umkną, gdy zjedzą coś niesamowicie dobrego i zapiją czymś, co wypełni swą mocą ich zmysły.



Jak sprawić, by było to możliwe?, za czym na co dzień tęsknimy, czego nie jadamy bądź nie pijemy? Oczywiście za naturalnymi wyrobami, które pamiętamy z dzieciństwa - z wizyt u babci na wsi. Wszystko to możemy znaleźć na tzw. "wiejskim stole", który staje sie co raz bardziej popularnym dodatkiem na weselach, nawet u tych par, które wieś widziały tylko z okna samochodu, pędząc szosą na wakacje.



Niewątpliwie największym atutem wiejskiego stołu jest jego dostępność dla gości weselnych - w odróżnieniu od potraw z menu, które są podawane o konkretnych porach, do wiejskiego stołu możemy podejść kiedy nabierzemy ochoty na któryś z jego specjałów. Idziemy powiedzmy na papierosa lub się przewietrzyć, to po drodze niejednokrotnie mamy chęć wrzucić coś na ząb. Wytańczyliśmy wszystkie ciotki i potrzebujemy czegoś mocniejszego, by odzyskać wigor, to najchętniej wypilibyśmy kieliszeczek bimberku, więc po drodze zajdziemy do wiejskiego stołu, a tam mamy niesamowicie pachnące i świeże wędlinki na zagryzkę, aż żal opuszczać takie miejsce...



To wszystko sprawia, że jeśli decydujemy się zapewnić gościom niewątpliwą atrakcję w postaci wiejskiego stołu, powinniśmy zrobić to perfekcyjnie, bo to sprawi, że takie będzie całe wesele. Jak zatem podejść do takiego tematu? Przede wszystkim musimy zadbać o to, by artykuły znajdujące się na wiejskim stole były naturalne - nie kupujmy wędlin i alkoholu w dużych sklepach czy u producentów, którzy wytwarzają produkty codziennego użytku - przecież to wesele! Najlepszym rozwiązaniem jest zamówienie wędlin w niedużej rodzinnej masarni, która ma tradycję i doświadczenie w ich wytwarzaniu. Podobnie z alkoholem - jak dobrze poszukać po rodzinie i znajomych, zawsze znajdziemy kogoś, kto chętnie w prezencie ślubnym przygotuje kilka buteleczek bimberku, który sprawi, że wesele na pewno będzie udane. Ważną kwestią jest też odpowiednie ułożenie wszystkiego, tak by goście mogli swobodnie dawkować sobie przyjemność, a do tego by stół wyglądał elegancko. Część wędlin i kiełbas warto pokroić, ale nie za dużo, tak by zachować proporcję w układzie stołu, a obok mięsa położyć ostry nóż, by nikomu nie sprawiało problemu dokrojenie sobie któregoś ze specjałów. Podobnie z bimbrem, część butelek otwieramy - warto zadbać, by obsługa sali pilnowała, aby nie zabrakło czystych kieliszków w żadnym momencie imprezy. Tym sposobem nasze wesele będzie najlepsze, jakie możemy sobie wyobrazić.

 

Artykuł przygotowała
Rodzinna Masarnia pod Warszawą "Wędliny z Dębiny"

 

[reklama]

Wiejski stół na weselu komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Wczasy, wycieczki, kolonie,

Biuro Podróży TAKT działająca od 1990 r. oferuje wyjazdy zagraniczne i krajowe : wczasy, kolonie , wycieczki, pielgrzymi oraz sprzedaż biletów..


Zobacz ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez tugrodzisk.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Biuro Obsługi Turystów TAKT z siedzibą w Grodzisk Mazowiecki 05-825, Żwirki i Wigury 9

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"